Analyseer uw data uit Exact Online met Power BI.

Zelf analyseren uit Exact Online met Power BI?

 

update 5 juni 2018. Dank voor alle aanmeldingen, de testperiode is gesloten, zeer binnenkort verschijnt de demo online!

Dat kan met de Volda Power BI Exact Online Connector!

Elke dag helpen wij onze klanten met het verzamelen en presenteren van stuurinformatie. Dat doen we de afgelopen jaren vooral met Power BI van Microsoft. Dus toen wij in 2016 overstapten op Exact Online wilden we ook graag die data kunnen inladen. Dat bleek nog flink lastig!

Power BI ondersteund een flink aantal dataplatformen maar helaas geld dat niet voor Exact Online. Gelukkig is sinds mei 2017 mogelijk om zelf een connector te maken voor Power BI. Met behulp van BureauBor hebben we een connector voor Exact Online ontwikkeld en zijn we nu in staat om onze eigen administratie te ontsluiten in een mooi dashboard.

Exact Online API’S

Om aan de slag te gaan met de data uit Exact Online moet er gebruik gemaakt worden van API’s, die door Exact beschikbaar worden gesteld. Exact heeft alle beschikbaar API’s gedocumenteerd: https://start.exactonline.nl/docs/HlpRestAPIResources.aspx?SourceAction=10

In totaal zijn er ongeveer 300 API’s beschikbaar verdeeld over diverse gebieden zoals Financial, HRM, CRM, Project enz.. Niet iedere organisatie gebruikt alle onderdelen van Exact Online. Ook is het belangrijk om te weten dat er Exact beperkingen oplegt aan de hoeveelheid data die per dag opgehaald kan worden. Daarom is het verstandig om alleen die API’s te laden in Power BI die u echt nodig heeft voor uw rapportages/dashboards/analyses.

Met onze connector kunnen de API’s eenvoudig geselecteerd en geladen worden als tabellen in Power BI.

Het gebruik van de Volda Power BI Exact Online Connector

Het gebruik van de connector in Power BI bestaat uit een aantal fasen:

Fase 1. Het selecteren van de benodigde API’s in Power BI d.m.v. onze connector. De benodigde data wordt dan in Power BI geladen en is zichtbaar in de vorm van tabellen

Fase 2: Het maken van een datamodel met deze tabellen in Power BI.

Fase 3: Op basis van dit model kunnen er rapportages en dashboards gemaakt worden.

Uiteindelijk willen we een product maken waarbij Fase 1,2 en 3 gecombineerd worden. Bijvoorbeeld een selectie van financiële API’s met een Winst/Verlies dashboard in Power BI.

We zijn op zoek!

Op dit moment zijn we op zoek naar mensen die onze connector willen testen op een eigen administratie. U krijgt de beschikking over een volledig functionele connector die u daarna gratis mag blijven gebruiken. In ruil daarvoor vragen we u om uw ervaringen met ons te delen.

We zijn op zoek naar het volgende profiel:

  • Enige kennis van Power BI of bereid om daar op eigen initiatief daar kennis van op te doen. (b.v. via een online training)
  • Een duidelijk beeld welke data ontsloten moet worden uit Exact Online.
  • Bereid zijn om zelf te bepalen welke Exact API’s nodig zijn om deze data te laden in Power BI

Wat krijgt u daarvoor terug:

  • Een volledige werkende connector in Power BI
  • Alle vrijheid om met uw Exact Online data te werken
  • U maakt gebruik van DE data-analyse tool van dit moment: Power BI!

Heeft u interesse om de connector te testen? Stuur een mail naar info@volda.nl en we nemen contact met u op!

Bent u meer geïnteresseerd in een compleet product met standaard dashboards? Laat het ons weten via info@volda.nl en geef aan in welk soort dashboard u geïnteresseerd bent!

Kijk in het filmpje hieronder hoe Fase 1 t/m 3 wordt doorlopen; van het selecteren van data uit Exact Online naar een omzet-dashboard in 3 minuten!

 

Comments are closed