Gegevens automatisch verversen met de Power BI Exact Online connector.

In de afgelopen maanden hebben al veel organisaties onze Power BI connector voor Exact Online ontdekt. Met deze connector kan eenvoudig alle data uit Exact Online geladen worden in Power BI om zo zelf dashboards te ontwikkelen op de eigen data.

Ook gebruiken veel organisaties ondertussen PowerBI.com. De dashboards kunnen dan eenvoudig gedeeld worden met collega’s via de browser en smartphones.
Een dashboard moet natuurlijk up-to-date zijn, daarom kan de data ververst worden in Power BI Desktop en opnieuw gepubliceerd worden. Echter sinds de laatste update van zowel onze connector als Power BI kan dit nu geautomatiseerd worden. De dashboards worden dus eenmalig gepubliceerd en data kan vervolgens automatisch (bijvoorbeeld dagelijks) bijgewerkt worden. Dit werkt via de Power BI Gateway en in deze blog wordt de installatie en configuratie uitgelegd.

1. Download de laatste versie (minimaal oktober 2018) van de Power BI Gateway in de Power Bi portal:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Installeer deze gateway het liefst op een pc of server die altijd aanstaat zodat het verversen bijvoorbeeld ’s nachts kan plaatsvinden.

3. in dit geval kiezen we voor de personal mode, deze is eenvoudig te configureren. In een meer complexe situatie kan de normale/enterprise versie een betere oplossing zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Kies voor ‘Volgende’ en installeer de gateway. Aan het einde van de installatie kan er ingelogd worden met uw inloggegevens van Power BI.

5. Kies voor Connectors nadat de installatie voltooid is, zet ‘aangepaste gegevensconnectoren’ aan, en kies een directory waar de laatste versie van de Volda Power BI Exact Online Connector staan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6. Ga vervolgens naar de portal van Power BI en klik op de … naast de gegevensset en kies voor ‘PLANNING VERNIEUWEN’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7. Kies bij de gateway verbinding voor de Persoonlijke Gateway en kies bij Gegevensbronreferenties voor ‘referenties bewerken’. U kunt nu inloggen met uw Exact Online inloggegevens.

8. Bij ‘Geplande vernieuwing’ kan een schema voor vernieuwing van de gegevens ingesteld worden. Ook is het mogelijk om nogmaals op de … bij de gegevensset te klikken en te kiezen voor ‘Nu Vernieuwen’.

9. Op dit moment is de Gegevensset ingesteld voor geplande vernieuwing en zullen uw rappporten en dashboards automatisch bijgewerkt worden in Power BI.

Iedere situatie en omgeving is anders, daarom kunnen schermen of omstandigheden anders zijn dan in deze blog beschreven. We raden u daarom aan om altijd met uw IT afdeling in overleg te gaan. Op deze pagina is meer achtergrond informatie te vinden over de gateway.

Download hier de Power BI Exact Online Connector: http://www.volda.nl/#section-power-bi-exact-online-connector

Comments are closed