HOE WERKT VOLDA

Om grip te krijgen op bedrijfsprocessen werken wij met Microsoft Business Intelligence Software, zowel lokaal (on-premise) als via de cloud (Azure).

Azure

Daar waar tot voor enkele jaren geleden geïnvesteerd diende te worden in een complete server (inclusief Windows en SQL database) om een datawarehouse op te zetten is dat nu niet meer nodig. Met een paar muisklikken is het mogelijk om een volledige schaalbare database (Azure SQL) in Azure aan te maken en met Azure Data Factory wordt data uit lokale systemen of andere cloudomgevingen geladen in deze Azure SQL database. Het beheer van deze omgevingen is minimaal en de kosten zijn relatief laag.

Lokaal
Met Microsoft Integration Services (SSIS) ontsluiten we vrijwel elke bron met een gestandaardiseerde methode waardoor logging en metadata automatisch wordt opgeslagen. Via een geautomatiseerde notificatie mail wordt de beheerder op de hoogte gehouden over de status van de laadprocessen.
Door middel van Microsoft Analysis Services (SSAS) kan er een flexibele analyse omgeving geboden worden. Het is eenvoudig om hiermee dwarsdoorsnedes te maken van uw data, zodat ad-hoc vragen snel beantwoordt kunnen worden. Ook is het mogelijk om autorisaties te verlenen op data niveau zodat alleen gegevens getoond worden die van toepassing zijn op de rol van de gebruiker.
Met Microsoft Reporting Services (SSRS) wordt de mogelijkheid geboden om rapportages te delen via een web omgeving. Hierdoor krijgen bevoegde gebruikers toegang tot rapportages om de organisatie te ondersteunen met doelgerichte informatie. Keuzes die worden gemaakt zijn dan onderbouwd met informatie gebaseerd op feiten.

ZIEM

Met bovenstaande componenten kan een compleet datawarehouse op maat ontwikkeld worden. Om een vliegende start te maken met deze technologieën hebben we ZIEM ontwikkeld, voor zowel Azure als lokaal. Een standaard datawarehouse oplossing waarin de nieuwste technieken samen met bewezen concepten gecombineerd worden.

Power BI
Vanaf Microsoft SQL Server 2005 zijn bovenstaande BI componenten geïntegreerd en in de afgelopen jaren verder ontwikkeld. Daarnaast heeft Microsoft ook een nieuw product ontwikkeld genaamd Power BI. Power BI is op meerdere manieren inzetbaar en dit is geheel afhankelijk van de informatiebehoefte. In veel gevallen is een combinatie van Microsoft SQL Server componenten, Azure en Power BI de perfecte hybride oplossing.