Power BI Desktop demo

In de vorige blog hebben we een korte introductie gedaan van Power BI. In deze blog gaan we verder in op Power BI Desktop. Met Power BI Desktop hebt u de beschikking over een krachtig en speciaal programma voor het ontwerpen van rapporten . Aan de hand van de gegevenssets kunt u geavanceerde rapporten en visualisaties maken. En als u klaar bent, kunt u het resultaat heel gemakkelijk publiceren naar de Power BI-service.

Het programma is gratis beschikbaar via https://powerbi.microsoft.com/en-us/desktop  en laat zich eenvoudig installeren. Vervolgens kunnen de volgende stappen doorlopen worden:

1. Kies voor ‘Gegevens ophalen’ en maak een verbinding met tal van data bronnen; dit kunnen lokale bestanden zijn, databases maar ook webpagina’s

gegevens ophalen

2. Kies voor ‘Laden’ of bewerk de data eerst met de query editor.

3. Maak een interactief rapport met de zojuist geladen data en ontdek de krachtige visualisaties.

In onderstaand filmpje wordt gebruikt gemaakt van data van het CBS. Hier is bewust voor gekozen omdat deze data voor iedereen beschikbaar is. We hebben gekozen voor de dataset ‘Reizigerskilometers‘; In deze tabel vindt u informatie over het totaal aantal gereisde kilometers door de Nederlandse bevolking op Nederlands grondgebied, uitgesplitst naar vervoerwijze. Met Power BI Desktop kunnen we rechtstreeks een verbinding maken met deze dataset.

De slogan van Microsoft is: ‘5 minutes tot WOW’ in onderstaande video doen we dit in slechts 2 minuten. Dat gaat wellicht wat snel en daarom kunt u het Power BI Desktop demo bestand hier downloaden om dit rustig te bekijken. In de volgende blog bespreken we hoe we deze rapportages kunnen delen via de Power BI online service.

Disclaimer: zowel de CBS link als Power BI Desktop kunnen wijzigen. Wij proberen deze blog up to date te houden, maar mocht u toch op onvolkomenheden stuiten; neem dan gerust contact met ons op via info@volda.nl

 

Comments are closed