Power BI Exact Online Connector

Zelf analyseren uit Exact Online met Power BI?

Dat kan met de Volda Power BI Exact Online Connector!

Elke dag helpen wij onze klanten met het verzamelen en presenteren van stuurinformatie. Dat doen we de afgelopen jaren vooral met Power BI van Microsoft. Power BI ondersteund een flink aantal dataplatformen maar helaas geld dat niet voor Exact Online. Gelukkig is sinds mei 2017 mogelijk om zelf een connector te maken voor Power BI. Met behulp van BureauBor hebben we een connector voor Exact Online ontwikkeld en zijn we nu in staat om alle benodigde data in Power BI te laden.

Om aan de slag te gaan met de data uit Exact Online moet er gebruik gemaakt worden van API’s, die door Exact beschikbaar worden gesteld.  Het gebruik van deze API’s is een nogal technische aangelegenheid, maar niet met onze Power BI connector! Met onze connector kunnen de API’s eenvoudig geselecteerd en geladen worden als tabellen in Power BI. Kijk hier hoe eenvoudig dit werkt en het eindresultaat kan er bijvoorbeeld zo uit zien!

 

Zelf aan de slag met de Power BI Exact Online Connector? Vul uw gegevens hiernaast in en u ontvangt de connector via email.

Op zoek naar meer informatie? Kijk eens hieronder bij onze FAQ:   

  Uitleg en documentatie van Microsoft over Power BI is hier te vinden: https://docs.microsoft.com/nl-nl/power-bi/#pivot=home&panel=home-all 

   

  De connector is gratis te downloaden via onze website. U ontvangt dan een demo versie met volledige functionaliteit, maar voor sommige tabellen wordt alleen de data van de laatste 365 dagen geladen. Zo bent u in staat om de connector eerst goed uit te proberen met uw eigen data.. Bent u tevreden over de demoversie en wilt u gebruik maken van de volledige versie, dan activeren wij uw licentie. De kosten hiervoor zijn € 20,- per maand per administratie (divisie).

  Zowel Exact als Microsoft voeren constant wijzigingen door (Power Bi krijgt zelfs maandelijks een update) die de werking van de connector kunnen beïnvloeden. Mocht een dergelijke update problemen veroorzaken dan zorgen wij zo snel mogelijk voor een nieuwe versie van de connector! Ook kunt u via email vragen stellen over de werking van de connector en eventuele foutmeldingen doorgeven. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

  Let op: het leveren van support v.w.b. de werking van Power BI valt niet onder support. Natuurlijk kunnen we u hierbij wel helpen, neem dan even contact op via info@volda.nl

  Onze connector is een invoegtoepassing op Power BI. Dat wil zeggen dat met onze connector verschillende API’s als tabellen opgehaald kunnen worden. Maar dan begint het pas! Van deze tabellen dient een gegevens model gemaakt te worden en op basis daarvan kunnen rapportages en dashboards gemaakt worden. Enige ervaring hiermee is dan wel vereist. Natuurlijk kunnen we helpen om een goed dashboard te maken, dit doen we immers dagelijks voor onze klanten. Neem even contact op voor de mogelijkheden via info@volda.nl
  In dit filmpje ziet u het gebruik van de connector in de praktijk.

  Overigens zullen we in de toekomst enkele templates met standaard dashboards aanbieden om snel op stoom te komen met de connector.

  Hier is een overzicht te vinden van de API’s die Exact ter beschikking stelt; https://start.exactonline.nl/docs/HlpRestAPIResources.aspx?SourceAction=10 Op dit moment zijn de meest gebruikte API’s te selecteren in onze connector. Mist u een API? Neem even contact op via info@volda.nl   We voegen deze graag voor u toe aan onze connector.

  U heeft in eerste instantie Power Bi desktop nodig:  (download) . Dit programma is gratis.  Ook het publiceren naar PowerBI.com is gratis. Pas wanneer u de rapporten / dashboards wilt delen met andere mensen via PowerBI.com heeft u een PRO licentie nodig van € 8,40 per gebruiker per maand.

  Nee, wij hebben op geen enkele manier toegang tot uw data. De eerste keer dat u de connector gebruikt moet u inloggen met uw eigen gegevens. Zonder deze gegevens kan niemand in uw administratie, ook wij niet. Wij kunnen dus ook niet op afstand zien welke data uw gebruikt en/of welke foutmeldingen er eventueel ontstaan. Zodra u het Power BI bestand bewaard wordt de data in dit bestand ook bewaard. Bewaar deze dus op een veilige plek.

  Dat kan via powerbi.com (de power bi service). Vanuit Power BI desktop kunt u de gewenste rapporten/dashboards publiceren naar PowerBI.com. Hierna kunt u deze delen met andere accounts, ook kunt u gebruik maken van de Power BI App voor Andriod/IOS/Windows.

  Dit kan in Power BI desktop door te kiezen voor ‘Vernieuwen’ boven in de balk. Ook is het mogelijk om dit geautomatiseerd te doen via PowerBI.com. Lees deze blog voor meer informatie:

   

  Load More